Glutenul ca aditiv

Standardele internaţionale pentru etichetarea produselor alimentare prevad etichetarea produselor ca fiind "fără gluten". Cu toate acestea acest standard nu se aplică la produse alimentare care, în forma lor normală nu conţin gluten. Glutenul este folosit ca un agent stabilizator in produse cum ar fi îngheţată, ketchup si chiar produse lactare. Produsele alimentare de acest tip prezintă o problemă, deoarece glutenul ascuns constituie un pericol pentru persoanele cu boala celiaca. În Statele Unite, cel puţin, glutenul nu poate fi listat pe etichetele unor astfel de alimente, deoarece in SUA, Food and Drug Administration a clasificat glutenul ca GRAS (general recunoscute ca fiind sigur). Cerinţele pentru etichetarea corespunzătoare sunt formulate de către USDA . În Regatul Unit, cerealele trebuie să fie etichetate, în timp ce alte produse sunt voluntare. În fapt, în cele mai multe produse alimentare fără gluten din Regatul Unit pe eticheta apare în mod clar acest lucru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu